Пре-кадетките се класираха за пред квалификационен турнир

05.03.2024

Отбор пре-кадетки на ВК Перун-23 изигра мачовете си от финалния турнир на регион Добруджа. В груповата фаза момичетата попаднаха с отборите на Добруджа 07 и Шумен. В първия си мач срещу отбора на Шумен, варненки влязоха силно и успяха да спечелят с 3:0 гейма. Срещу по-опитният отбор на Добруджа 07, момичетата от Перун не успяха да се противопоставят, като до средата на геймовете стояха равностойно, след което Добруджа успяваха да се откъснат напред в резултата и да поведат.

Във втория ден от турнира се изиграха двата полуфинала и финалите. В първия полуфинал Добруджа 07 спечели убедително срещу ДКС Варна с 3:0 гейма. Втория полуфинал противопостави отборите на Перун-23 и Любо Ганев Русе. Момичетата от Варна отново стартираха силно срещата и поведоха с 1:0 гейма. Във втория гейм продължи добрата серия на Перун-23 до резултат 21:13.

Последваха много непредизвикани грешки в полето на варненки, което доведе до изравняване на резултата 21:21 и повеждане на отбора на Русе, който успя да спечели гейма с 25:22. Третата част стартира равностойно, към средата на гейма Любо Ганев успяха да се откъснат с 2-3 точки в резултата и задържаха преднината до края на частта. Идентично протече и четвъртата част, съответно Русе спечели мача с 3:1 гейма.

Малкият финал за 3-4 място срещна за четвърти път двата варненски отбора- ДКС Варна и Перун-23. Мачът стартира по-добре за отбора на Перун-23, които успяха да поведат с 2:0 гейма. Третата част отборът на ДКС направи лека преднина от две точки, която момичетата на Перун-23 не успяха да стопят, което доведе и до пълен обрат в мача.

По този начин отборът на Перун-23 загуби в тайбрека и завърши на четвърто място във финалния турнир на регион Добруджа. Четвъртото място дава правото за участие в пред квалификационен турнир, където момичетата ще се изправят срещу други 3 отбора в битката за две места за продължаване напред към квалификационни турнири.