Пре-кадетите с победа и загуба след гостуването си в Русе

20.02.2024

Пре-кадетите на ВК Перун Варна пътуваха до Русе, за да изиграят мачовете си от груповата фаза на държавното първенство срещу отборите на Добруджа 07 и Дунав Русе.

Първият мач момчетата от Варна се изправиха срещу домакините от Русе. Двубоят започна с преднина за отбора на Перун, като до края на гейма тя се увеличаваше. Вторият и третият гейм варненци отново от самото начало повеждаха и към края на гейма увеличаваха преднината си. Мачът завърши при резултат 3:0 гейма в полза на момчетата от Варна.

Във втория си двубой отборът на Перун срещна отбора на Добруджа 07. Първият гейм варненци поведоха още от самото начало, държаха водачеството в резултата през цялото време, но Добруджа 07 постепенно се върнаха в гейма и изравниха при 24:24. Последва неколкократна смяна на водачеството, геймбол за единия отбор, геймбол за другия отбор. Късметът обаче бе на страна на отбора на Добруджа 07 и геймът завърши при резултат 32:30 в тяхна полза. През следващите два гейма момчетата от Добруджа показаха по-добра игра и спечелиха двубоя с 3:0 гейма.

По този начин отборът на Перун Варна е на второ място в групите и продължава напред към финалния турнир на регион Добруджа.