Пре-кадетките продължават напред към финалния турнир на регион Добруджа

13.02.2024

Пре-кадетките на Перун-23 завършиха на второ място в група си и се класираха на финален турнир на регион Добруджа, който ще се изиграе на 03.03-04.03.

В последния си мач от групите, момичетата на Перун-23 излязоха срещу отбора на ДКС Варна в спор за първото място. Досега отборите си размениха по една победа – отборът на ДКС с 3:2 гейма, а отборът на Перун-23 категорично с 3;0 гейма. Двата отбора победиха по 2 пъти и отборът на Торо волей.

Мачът между ДКС и Перун-23 бе изключително оспорван. Първият гейм отиде в актива на ДКС, момичетата на Перун-23 обаче изравниха резултата, отборът на ДКС отново поведе с 2:1, но четвъртият гейм бе спечелен от Перун-23 за 2:2 гейма.

Тайбрекът започна по същия начин – с лека преднина за ДКС, а отборът на Перун-23 успя да скъси дистанцията и да изравни резултата 11:11. В решаващите моменти късметът бе на страната на ДКС, които се поздравиха с победата след над два часа игра и 3:2 гейма.

На финалният турнир отборът на Перун-23 ще срещне отборите на Добруджа 07 и Шумен. В другата група са отборите на ДКС, Любо Ганев Русе, Перун и Дунав Русе. Петте най-добри отбори ще продължат към квалификационни и пред-квалификационни турнири.