Пре-кадетите втори в регион Добруджа

15.03.2024

Пре-кадетите на ВК Перун Варна (момчета, родени през 2010 и 2009 година) изиграха дишания турнир на регион Добруджа, като първият етап се проведе във Варна- в Двореца на културата и спорта, а вторият етап в Суворово.

През първия ден се изиграха двубоите от груповата фаза, където отборът на Перун беше домакин. Момчетата излязоха първия мач срещу отбора на Черно море и успяха да спечелят убедително с 3:0 гейма. Следващият мач бе между отборите на Омуртаг и Черно море, който бе спечелен от моряците. В последната среща нашите момчета се изправиха срещу отбора на Исперих, където също успяха да спечелят с 3:1 гейма. По този начин отборът на Перун Варна оглави класирането в своята група.

В група Б първи се класира отборът на Добруджа 07, а втори отборът на Исперих.

Регламентът определи първият от група А да срещне вторият от група Б и обратното. Нашите момчета излязоха в първия полуфинален двубой срещу отбора на Исперих и убедително спечелиха с 3;0 гейма. Във втория полуфинал Добруджа 07 спечелиха срещу Черно море.

Финалът между отборите на Перун и Добруджа бе оспорван, с няколко геймбола за момчетата от Варна, които обаче не успяха да ги реализират и загубиха мача с 3;0 гейма. По този начин те завършиха на второ място в регион Добруджа.

Първите три места дават право за участие в квалификационен турнир за държавни финали.