Победа и загуба за пре-кадетите в първия турнир

17.12.2023

Започнаха мачовете на пре-кадети за сезон 2023/2024. Отборът на Перун попадна в група с отборите на Добруджа 07 (Добрич) и Дунав (Русе). Регламентът в тази възраст е в групите да се изиграят три турнира на схема „всеки срещу всеки“, като се редува домакинството. Всеки отбор е домакин на един от турнирите. След изиграване на всички мачове се оформя крайно класиране в групите, като първите два отбора от всяка група продължават напред към финал на региона.

Първият турнир се проведе в град Добрич. В първия мач момчетата от Перун Варна се изправиха срещу отбора на домакините – Добруджа 07. Двубоят стартира равностойно, с размяна на водачеството, като двата отбора имаха равни шансове за спечелване на гейма. След 21-ва точка обаче отборът на Добруджа 07 показа по-добра игра и спечели частта с 25:22.

Втората част домакините стартираха много добре, а отборът на Перун не успя да се завърне в гейма.

Третата част бе идентична на първата. Двата отбора показаха равностойна игра, като на няколко пъти си разменяха водачеството в резултата. Късметът обаче бе на страната на домакините от Добрич, които успяха да затворят гейма и съответно мача с 27:25.

Вторият мач срещу отбора на Дунав Русе момчетата от Варна показаха добър волейбол, успяха изцяло да диктуват играта и в трите гейма и не оставиха никакъв шанс на съперника, като го надиграха категорично с 3:0 гейма.

Следващият турнир на пре-кадети е през месец януари отново срещу Добруджа 07 и Дунав Русе.