Първа победа в официален мач на пре-кадетките на Перун – 23

23.12.2023

Отборът пре-кадетки на Перун 23 изигра първите си официални мачове в историята си.

Отборът на Перун попадна в една група с отборите на „Торо Волей“ и „ДКС“ Варна. Регламентът в тази възраст предвижда три турнира, като всеки един от отборите е домакин по веднъж и се играе на принципа „всеки срещу всеки“. В първия турнир месец декември отборът на Перун (23) бе домакин, като мачовете се изиграха в зала „Младост Б“ на Двореца на културата и спорта.

В първия мач отборът на Перун победи убедително с 3:0 гейма отбора на Торо волей.

Във втория си двубой отборът на Перун (23) се изправи срещу ДКС. Първият гейм символичните домакини (Перун) успяха да спечелят с 25:16. Вторият гейм също започна в тяхна полза до 10-та точка. След това развоя на частта се обърна и ДКС успяха да изравнят резултата при 1:1 гейма. Третият гейм продължи устрема на отбора на ДКС, които поведоха с 2:1 гейма. Четвъртата част момичетата от Перун (23) успяха да покажат друго лице и поведоха още в самото начало. Преднината бе достатъчна, за да се задържи до края на частта и резултатът се изравни при 2:2 гейма.

В тайбрека отборът на Перун отново поведе, успя да задържи преднината до 14-сета точка, когато получи и първата възможност да затвори мача, но късметът не бе тяхна страна. Последва обрат и мач бол за отбора на ДКС, като този път късметът бе на тяхна страна. При резултат 16;14 момичетата на Перун (23) загубиха от отбора на ДКС с 3:2 гейма.

Следващите мачове на пре-кадетките ще бъдат януари и февруари отново срещу Торо волей и ДКС Варна. Март месец предстои финал на регион „Добруджа“, като първите два отбора от всяка група продължават напред.