Мъжкият отбор на второ място във временното класиране

04.12.2023

Мъжкият отбор на Волейболен клуб Перун Варна изигра последния си мач за първия полусезон в А НВГ мъже като гост на ВК Елит (Силистра).

Двубоят започна по-добре за момчетата от Варна, които поведоха в резултата със 17:11. При 24:20 обаче последва силна серия от страна на домакините, които успяха да изравнят резултата 24:24 и да спечелят гейма с 26:24.

Втората част започна идентично на първата, като отборът на Перун поведе още в самото начало. Този път обаче варненци успяха да задържат преднината до края на гейма и изравниха резултата 1:1.

Третият гейм домакините от Силистра показаха различно лице и започнаха да диктуват играта. Те успяха да запазят темпото до края и поведоха с 2:1.

Четвъртата чат се повтори идентична волейболна ситуация, като при третата, като момчетата от Варна не успяха да поведат в резултата и съответно загубиха двубоя с 1:3 гейма.

Това бе и първа загуба за мъжкия отбор на Перун, като от 4 мача отборът има 3 победи. Във временното класиране след изиграване на мачовете от първия полусезон варненци са 2-ри след отбора на ВК Елит (Силистра), следвани от отборите на Велики Преслав, Попово, Исперих и Шумен.

След нова година започват срещите от втория полусезон, като се играе на разменено гостуване.