Поредна победа за мъжкия отбор при гостуването на Велики Преслав

28.11.2023

Четири победи от общо четири изиграни мача постигна мъжкият отбор на Волейболен клуб Перун Варна. Този път победата дойде при гостуване на отбора на Велики Преслав (3:0).

Двубоят стартира равностойно до 10-та точка, след което варненци поведоха с 3 точки, като преднината се увеличи до края на гейма и при резултат 25:16 момчетата от Перун затвориха частта.

Вторият гейм отборът на домакините от Велики Преслав показа друго лице и поведе в резултата от самото начало. При 18:14 обаче гостите успяха да се върнат в гейма и изравниха при 20:20. Възходът им продължи и варненци успяха да обърнат развоя на тази част и спечелиха след 5 поредни точки и 25:20.

През третата част се повтори идентична волейболна ситуация като в първия гейм. Отборът на Перун Варна поведе в резултата от самото начало и успя да задържи разликата в точките до края. При резултат 25:16 момчетата от морската столица спечелиха гейма съответно и мача.

След тази среща остава да се изиграе само още една – срещу отбора на Силистра и с това приключва първия полусезон на А НВГ. Във временното класиране отборът на Перун заема първо място.