Ясна е групата на мъжкия отбор на ВК Перун Варна

06.10.2023

В офиса на Българска федерация волейбол (БФВ) бе изтеглен жребия за „А“ Национална волейболна група (А НВГ). Първенството стартира с групова фаза (есен-пролет), в която отборите ще играят „всеки срещу всеки“ с разменено гостуване. След приключване на етапа първите два от четирите групи продължават на четвъртфинали.

Директните елиминации включват още полуфинали и финал.

„А“ Национална волейболна група ще стартира на 3 ноември и ще завърши не по-късно от 20 април. По програма първият полусезон ще приключи на 10 декември, а вторият полусезон ще започне на 5 януари. В елиминационната фаза ще се играе до 2 победи от 3 мача. За финалната серия домакинствата ще се определят чрез жребий, а в случай, че се стигне до трети мач, то той ще се играе на неутрален терен. За жребия отборите бяха разпределени по групи на географски принцип. Отборът на Перун Варна попадна в една група с отборите на ВК Родина (Суворово), ВК Хан Аспарух (Исперих), ВК Попово 09, ВК Елит (Силистра), ВК Волов 2020 (Шумен) и ВК Велики Преслав.

Към момента мъжкият отбор на ВК Перун Варна се подготвя в залата на Техническия университет, а от месец ноември ще води тренировъчен процес и ще домакинства в Двореца на културата и спорта Варна.