Две титли спечелиха отборите на ВК Перун Варна

25.09.2023

На 23-24.09 се проведе турнир „Нови надежди“ организиран от Община Варна за момичета на 11-16 годишна възраст. През първия ден се състезаваха момичетата, родени през 2009, 2010 година или по-късно, през втория ден момичета, родени през 2008 и 2007 година или по-малки. Участващите отбори в турнира бяха ВК Перун 2023, ВК Перун, ВК ДКС, ВК Шумен 05, ВК Торо волей. Отборите изиграха срещи всеки срещу всеки, като крайното класиране се определи от общия брой точки.

В първия ден отборът на Перун 23 стартира срещу Торо волей с победа 2:0 гейма. Във втория мач отборът на Шумен повеждаше в резултата и в двата гейма, но момичетата от Перун показаха характер и успяха да обърнат и двете части в своя полза (2:0). Най-оспорван бе третият двубой срещу отбора на ДКС, който се превърна във варненско дерби.

Домакините на турнира ДКС спечелиха първия гейм, момичетата от Перун успяха да се върнат в мача и изравниха резултата 1:1. В тайбрека отборът на ДКС стартира по-добре, момичетата от Перун отново изравниха при 13:13 и 14:14. След дълги разигравания победата бе за отбора на домакините, но спечеленият гейм бе достатъчен за да класира отбора на Перун 23 на първо място в крайното класиране на турнира.

Втори завършиха отборът на Шумен, който победи домакините с 2:0 гейма. Трети останаха ДКС, а четвърти отборът на Торо волей.

Във втория ден, по-големите момичета стартираха с победа в тайбрек срещу отбора на Шумен 05. В мача срещу домакините отново спечелиха в тайбрек, а мача срещу Торо волей с 2:0 гейма. Крайното класиране втория ден остана същото като от първия ден на турнира:

  1. Перун
  2. Шумен 05
  3. ДКС
  4. Торо волей

Община Варна се погрижиха за отличната организация на турнира. Най-добре представилите се състезатели получиха индивидуални награди. Между мачовете беше осигурен и обяд за всички състезатели и треньори.