Шампиони и вицешампиони на турнира за подрастващи в град Бяла

10.08.2023

На 9-10.08 се проведе последният официален турнир по плажен волейбол за подрастващи (U20) от националната верига по плажен волейбол за този сезон.

Общо 7 двойки от девойките и 12 от юношите взеха участие в турнира. От детско-юношеската волейболна школа на Перун Варна участие взеха Ивет Гавраилова, Александър Цанев – които са и национални състезатели по плажен волейбол на тази възраст, Христиан Тодоров – част от отбора старша възраст и мъже и един от най-малките участници Симеон Христов – от отбора на момчета до 14 годишна възраст и прекадети.

След изиграване на мачовете в групите, до полуфинали успяха да стигнат:

В първия полуфинал при девойките, Ивет Гавраилова заедно с партньорката си Гичева успяха да спечелят 2:0 срещу Свилена Стоянова и Маргарита Джангърова. Вторият полуфинал при момичетата завърши в полза на Пейчева/Арнаудова.

При юношите Стойков/Попов победиха с 2:1 Георгиев/Кирчев, а юношите от клуба – Христиан Тодоров и Александър Цанев се изправиха един срещу друг в битка за място на финала. Тя бе спечелена от Александър Цанев и партньорът му Ясен Станев.

След оспорван финал Цанев/Станев загубиха от Стойков/Попов, Християн Тодоров и Калоян Славов изгубиха малкия финал срещу Георгиев Кирчев.

При девойките Гичева/Гавраилова отново останаха непобедени и грабнаха златото, на второ място останаха Пейчева/Арнаудова, а на трето място Стоянова/Джангърова.

Следващите дни предстои турнирът по плажен волейбол Byala open за мъже и жени, който е и последният официален турнир, част от националната верига по плажен волейбол на БФВ. От школата на клуба участие ще вземат Ивет Гавраилова, Александър Цанев и новосформираната двойка Кьосева\Иванова. Желаем успех на всички участници!