Състезатели от школата се върнаха с медали от Бургас

31.07.2023

В Бургас се проведе пореден турнир от националната верига по плажен волейбол на Българската федерация по волейбол. Турнирът бе Купата на кмета, а наградният фонд бе общо 6500 лева.

Двойките, които представиха Перун бяха Кьосева/Иванова, Александър Цанев и Ивет Гавраилова.

След няколко поредни бронзови медали и загубени полуфинали през този сезон, новосформираната двойка Кьосева/Иванова най-накрая успя да спечели полуфинала и да се класира на финал! Там те отстъпиха на Колева/Мишонова и станаха вицешампионки за първи път тази година. На трето място при жените останаха Динова/Рачева от София.

Ивет Гавраилова, която е национална състезателка по плажен волейбол за девойки под 20 години, този път се наложи да смени традиционната си партньорка Гичева, с която и предстои европейско първенство. Гавраилова игра в отбор с Е. Петрова, но новосформираната двойка отпадна на четвъртфинал.

При мъжете юношата на клуба – Александър Цанев игра с партньора си Ясен Станев. Това е и националната двойка на България по плажен волейбол при подрастващите до 20 години. По-късно през лятото им предстои европейско първенство. Момчетата се представиха отлично, като при 22 мъжки двойки, те завършиха на 3-то място в крайното класиране и се окачиха с бронзовите медали. Калчев/Механджийски спечелиха турнира, а втори след тях се наредиха Стоименов/Костов.

Предстои последен турнир от националната верига по плажен волейбол – традиционният ежегоден турнир в град Бяла. Първо ще се изиграе турнир за подрастващи на 9.08-10.08, а след него ще бъде последният официален турнир по плажен волейбол към БФВ – на 11-13.08.