Бронзови медали за момичетата от Перун на турнира във Варна

28.07.2023

Плаж Аспарухово бе домакин на пореден турнир от националната верига по плажен волейбол на БФВ. Турнирът е част от традиционните ежегодни турнири по плажен волейбол „Нестле живей активно“ с участието на Евгени Иванов пушката.

ВК Перун Варна бе представен от сформираната през тази година женска двойка Кьосева/Иванова и от състезателката от школата Ивет Гавраилова, която играе с партньор от София – Е. Гичева.

Двете двойки отново се срещнаха на четвъртфинал, като Кьосева/Иванова бяха по-добри към момента и успяха да се класират за полуфиналите.

На полуфинала Кьосева/Иванова се изправиха срещу софийската двойка Мишонова/Николова, а другият полуфинал срещна другата варненска двойка – Петрова/Карипиди срещу Рачева/Дубовая.

Този път Кьосева/Иванова бяха близо до класиране на финал, като отстъпиха в тайбрек на Мишонова/Николова. Двойката от Перун успя да спечели битката за бронзовите медали срещу Рачева/Дубовая.

Първото място бе за Петрова/Карипиди, със сребърните отличия завършиха Мишонова/Николова.

При мъжете Въртигов/Бинев, които са национална двойка до 22 години, спечелиха златните медали.

Следващият турнир е на 28-30.07 – Купата на кмета в град Бургас. Турнирът е част от националната верига по плажен волейбол и ще се изиграе на северния плаж в Бургас. Двойката Кьосева/Иванова отново ще вземе участие, а Ивет Гавраилова ще играе в тандем с Е. Петрова за този турнир. При мъжете Александър Цанев се завърна в плажния волейбол след лагера с националния отбор юноши до 19 години. Той ще бъде в отбор с Ясен Станев. Пожелаваме успех на всички участници от клуба!