Трудна победа над Велики Преслав

25.02.2023

В последния си мач от груповата фаза на А НВГ мъже отборът на ВК Перун се нуждаеше от задължителна победа, за да запази шансове за продължаване към плейофите.

За отбора на Велики Преслав мачът не беше от значение, гостите вече си бяха подсигурили първото място и излизане от групите.

Въпреки това гостите дадоха всичко от себе си и търсеха победата през целия двубой. Мачът стартира добре за отбора на Перун, момчетата успяха да поведат в резултата въпреки здравословните проблеми, които имаха някои играчи.

Втория гейм варненци отново стартираха силно и успяха да поведат с 2:0. Гостите не се отказаха и в третата част започнаха ударно, като диктуваха играта през целия гейм. Четвъртата част бе равностойна, Перун имаше своите шансове, но не успя да стигне до възможност да затвори мача и Велики Преслав изравни при 2:2.

Тайбрекът стартира точка за точка, като при смяна на игралните полета, отборът на Перун имаше минимална преднина. Последваха леки неточности в полето на Велики Преслав, от които момчетата от Варна успяха да се възползват и макар трудно, измъкнаха победата с 3:2 гейма.

Двубоят се изигра пред пълни трибуни в зала Младост А, които подкрепиха момчетата от Варна.