Момичетата до 18 години с драматична загуба във варненско дебри

26.02.2023

Момичетата до 18 изиграха два двубоя срещу отборите на Бултекс и ДКС от редовния сезон на първенството. Двубоят срещу Бултекс бе без проблеми за волейболистките от ВК Перун.

Мачът срещу ДКС се превърна във варненско дерби, като се изигра пред пълни трибуни в Двореца на културата и спорта. Отборът на Перун успя да спечели първия гейм заслужено. Съперникът обаче се върна в двубоя, като макар и трудно изравни резултата при 1:1 гейма.

Третата част започна по-добре за момичетата от Перун, които поведоха с няколко точки още преди средата на гейма. Последваха леки колебания в играта им и р ДКС изравни резултата при 20:20. В решителните моменти на гейма момичетата от Перун не бяха достатъчно убедителни и загубиха с минимална разлика.

Четвъртата част отново стартира много добре за отбора на ВК Перун. Момичетата натрупаха ранен аванс и геймът изглеждаше почти решен. Няколко неточности в полето обаче отново доближиха съперника. Тимът на Перун първи успя да стигне до гейм бол, от който обаче не се възползва и загуби мача с 1:3 гейма.