Важна победа над Силистра

21.02.2023

Мъжкият тим на ВК Перун Варна успя да се пребори за победата при гостуването си в Силистра след оспорван и труден двубой.

След победата с 3:1 гейма момчетата запазиха шансове за класиране и заемане на второто място в групата и продължаване към плейофите за влизане във висша лига.

Двубоят премина през много обрати, като и двата отбора имаха своите шансове. През първия гейм момчетата от Варна поведоха в резултата, но изгубиха инициативата в края на гейма и гостите поведоха с 1:0. Следващата част Силистра започнаха силно и отвориха разлика. Отборът на Перун обаче показа характер и успя да стопи разликата и да спечели гейма. Мотивирани от обрата, момчетата от Варна поведоха и в третия гейм и успяха да поведат в резултата с 2:1 гейма. Отборът на Силистра се върна в мача, като поведе в четвъртия гейм. Но гостите от Варна отново показаха характер и успяха да се преборят за спечелването и на тази част.

След крайния успех с 3:1, старши треньорът сподели, че е доволен от всички, които са се включили в двубоя. „Александър Цанев, който е посрещач игра на поста либеро, а Иван Иванов, който е диагонал игра като посрещач. Тези промени се оказаха печеливши и ще продължим да използваме тази схема на игра.“ – заяви след срещата треньорът на Перун Варна.

Следващият мач е срещу отбора на Велики Преслав в Двореца на културата и спорта Варна – зала Младост А на 23.02. Отборът на Перун ще търси победа, за да запази шансове за класиране на плейофите.