Юношите се бориха, но не успяха срещу тима на Черно море

12.02.2023

Отборът юноши старша възраст (момчета, родени през 2004 2005 година) допусна загуба срещу отбора на Черно море в първия мач от втория полусезон в груповата фаза на държавното първенство. Двубоят се изигра в зала Младост А на Двореца на културата и спорта Варна.

Тимът на ВК Перун стартира по-добре двубоя и отвори разлика в своя полза. Момчетата от Черно море успяха да стопят разликата и изравниха резултата при 22:22. В решителните моменти отборът на Перун не бе достатъчно решителен и загуби частта.

Вторият гейм момчетата на Черно море поведоха в резултата от самото начало, но към края след серия на Теодор Паунов на начален удар, отборът на Перун успя да стопи разликата и тя стана минимална. Въпреки това Черно море не позволиха на домакините да направят обрат и спечелиха и тази част.

Третият гейм момчетата от Перун поведоха в началото, но последва леко колебание при отиграване след посрещане към средата на частта и отборът на Черно море обърна резултата в своя полза. Тимът на Перун се бори, но не успя да обърне развоя на частта и загуби мача с резултат 0:3 гейма.

Въпреки загубата, треньорът на ВК Перун Варна сподели, че повечето от момчетата все още нямат достатъчно опит, някои от тях играят на нови позиции и ще търси по-добри резултати от тях през следващия сезон.