Отборите на ВК Перун Варна започнаха подготовка за новия сезон

03.08.2022

Отборът на кадети на ВК Перун Варна започна своята подготовка за новия сезон- 2022/2023. Старши треньор на отбора е Пламен Николов, а подготовката се води в Двореца на културата и спорта Варна. Момчетата тренират 5 пъти седмично, като в момента в тренировъчния процес централно място заемат общата и специална физическа подготовка, усъвършенстването на волейболните елементи, а впоследствие и тактическата подготовка.

В Спортна зала тренировъчен процес водят и подготвителните групи при момичетата, които тренират 3 пъти седмично. В тренировките се набляга на общата и специална физическа подготовка, като се развиват качествата бързина, ловкост, гъвкавост, бързина и точност на зрителната реакция и ориентация, отскокливост, умението да се пада правилно и др., усвояване на техниката на волейболните елементи.

Подготвителна група момичета

В Първа езикова гимназия целогодишен тренировъчен процес водят отборите на прекадети, прекадетки, момичета до 13 години и момчета до 13 години.

Прекадетките от сезон 2021/2022

Преди започването на състезанията от държавния спортен календар през 2022/2023 година, на част от отборите им престоят контролни мачове. По-късно този месец ще се проведе турнир в Обзор, на който отбори от ВК Перун Варна ще вземат участие.