Злато и сребро на турнири по плажен волейбол за състезатели от ВК Перун Варна

31.07.2022

Този уикенд се проведоха паралелно два турнира по плажен волейбол. На 29.07-31.07 се проведе турнир от националната верига по плажен волейбол в град Бургас, който носеше точки за световната ранглиста. Паралелно с него, на 30.07 в град Варна се проведе турнир по плажен волейбол Нестле – Живей активно, като този турнир се провежда всяка година. В Бургас участие взеха четирима състезатели от ВК Перун Варна, като Дарина Киндова стана шампионка заедно с партньорката си Е. Петрова.

Дарина Киндова и партньорката и след награждаването

Друга състезателка от клуба – Ивет Гавраилова успя да победи със своята партньорка И. Кацарска на осминафинал Коцева/Касаджикова, но отпадна на четвъртфинал от своите съгражданки- Кьосева/Александрва. Освен Дарина Киндова и Ивет Гавраилова от девойките на ВК Перун Варна участие в турнира взе и Вероника Иванова. При мъжете Александър Цанев от ВК Перун Варна, заедно с партньора си Я. Станев, успя да стигне до четвъртфинал, където отпадна от Попов/Стоименов . Освен мъжкия и женския турнир в Бургас се проведе и квалификация за селектиране на национални състезателки, които ще участват на европейското първенство по плажен волейбол за девойки до 18 години през месец септември. Нашата състезателка Ивет Гавраилова успя да се пребори за място в националния отбор и заедно с друга състезателка от София ще представят България на европейското първенство в Гърция.

Ивет Гавраилова на турнира в Бургас

Паралелно с турнира в Бургас, във Варна се проведе турнир на Нестле – под мотото „Живей активно“. В него участие взеха 10 състезатели от ВК Перун Варна от различни възрасти – от 12 до 23 годишни. Турнирът започна с „мач на звездите“, в който участие взеха Евгени Иванов-пушката, Йордан Йовчев, Део, както и четирима състезатели от ВК Перун Варна.

Треньора на Варна – Пламен Николов, Евгени Иванов-пушката, Йордан Йовчев и част от състезателите на ВК Перун Варна

При смесените двойки Денислава Димитрова от ВК Перун Варна завърши със сребърните отличия, заедно с партньора си П. Петров. При мъжете Кирил Вучев и Християн Тодоров от ВК Перун Варна завършиха своето участие на полуфинал, което ги класира в топ 4 на турнира при мъжете. Мач за трето място не се състоя. Желаем още много успехи на състезателите от ВК Перун Варна!