Добро представяне на състезателките на ВК Перун на турнир по плажен волейбол

09.08.2022

От 5.08 до 7.08 в София се проведе турнир по плажен волейбол с награден фонд от 10000€ за мъже и жени. Турнирът не бе част от националната верига по плажен волейбол, но в него взеха участие част от най-добрите състезатели на България по плажен волейбол. От волейболен клуб Перун Варна в турнира се включиха Дарина Киндова и Вероника Иванова съответно със своите партньорки Петрова и Кьосева. Кьосева е бивша състезателка и капитанка на отбора на Перун Варна.

При жените Иванова/Кьосева останаха на пето място. Киндова/Петрова успяха да се преборят за бронзовите отличия. В полуфиналния сблъсък момичетата от Варна загубиха от двойката Мишонова/Николова, които успяха да станат шампионки. В битката за бронзовите отличия Киндова/Петрова успяха да спечелят срещу Ценова/Ценова. По този начин класирането при жените е следното :

  • 1 място Мишонова/Николова
  • 2 място Станчулова/Рачева
  • 3 място Киндова/Петрова
  • 4 място Ценова/Ценова

При мъжете шампиони станаха сръбска двойка след като на финал победиха Калчев/Братоев. Варненците Милен Стоянов и Мирослав Градинаров успяха да се преборят за бронзовите отличия , като в мача за трето място победиха Механджийски/Костов.