Два отбора на Перун се класираха на финали на държавно първенство

13.05.2024

На 11-12.05 във Варна се проведе финалния турнир на регион Добруджа за момичета под 14 годишна възраст. Отборите на Перун Варна, Перун – 23 Варна, Исперих и Лудогорец бяха в група А. Отборите на Любо Ганев Русе, Дунав Русе, Шумен и Бултекс Варна бяха в група Б.

В първият ден от турнирът се изиграха мачовете от групите. В Група А отборите на Перун и Перун 23 победиха Лудогорец и Исперих, а в двубоят помежду им по-опитният отбор на Перун успя да спечели срещу Перун 23. По този начин Перун се класираха на първо място в групата, а Перун 23 на второ. В група Б Любо Ганев Русе бяха над всички с 3 победи, отборът на Бултекс завърши на второ място, а Дунав Русе на трето.

Във вторият ден се изиграха мачовете за 1-2 място и за 3-4 място. По регламент отборите заели първи места в двете групи играят за 1-2 място. Отборите заели 2-3то място в групите играят на кръст, а победителите от двата мача се срещат за 3-4 място. Отборът на Перун -23 се изправи срещу отбора на Дунав Русе , като момичетата от Варна категорично надиграха гостите от Русе. Във втория двубой отбора на Бултекс победи в тайбрек отбора на Исперих. В мача за 3-4 място се изправиха два варненски отбора – Бултекс срещу Перун-23.

Отборът на Перун-23 показа добри волейболни умения и успя да спечели мача, а с това и се класира на финали на републиканското първенство.

В мача за 1-2 място отборът на Перун беше по-добър и спечели срещу отбора на Любо Ганев Русе. По този начин първите три класирали се отбора са:

  1. Перун Варна
  2. Любо Ганев Русе
  3. Перун-23 Варна

Това са и отборите от регион Добруджа, които се класират за финалите.