Пре-кадетите продължават напред по пътя към финалите

30.04.2024

Пре-кадетите се класираха на трето място в квалификационния турнир за момчета родени през 2010 и 2009 година. Отборът на Перун Варна попадна в група З с отборите на домакините от Арда Кърджали, Виктория волей и ВА Стойчев Казийски. В първия мач момчетата от Варна успяха да надиграят отбора на Виктория волей с 3:2 гейма в трудна битка.

Вторият мач на Перун бе срещу домакините от Кърджали, където домакините успяха да спечелят. В последния си двубой момчетата от Варна се изправиха срещу отбора на ВА Стойчев Казийски, където отново се получи оспорвана битка, но този път ВА Стойчев Казийски надделяха с 3:2 гейма.

По този начин момчетата от Варна се класираха на трето място в крайното класиране в група З, първото място спечелиха домакините от Кърджали, а втори останаха ВА Стойчев Казийски. Първите три отбора продължават напред към допълнителни квалификации за класиране на финали на държавно първенство. Отборът на Перун е в група с отборите на Пирин, Дея спорт Бургас и Царевец 19. Турнирът ще се проведе на 18-19.05 , като домакинът ще бъде определен на по-късен етап.