Две победи от два мача постигна мъжкият отбор

11.11.2023

През сезон 2023/2024 ВК Перун Варна участва с мъжки отбор в А НВГ мъже. Сезонът стартира отлично за отбора, който през миналата седмица изигра първия си официален мач и съответно постигна първа победа над отбора на Исперих с 3:0 гейма като гост.

Тази седмица се проведе и първият домакински мач в Двореца на културата и спорта Варна. Отборът на Перун прие отбора на Шумен във втори кръг от А НВГ мъже.

Мачът стартира по-добре за домакините от Варна, които отвориха разлика в своя полза още в началните разигравания. Към средата на гейма преднината се увеличи и отборът на Перун успя да затвори гейма при резултат 25:13.

Вторият гейм устремът на варненци продължи и те стартираха още по-ударно. Отборът, воден от Пламен Николов успя да натрупа ранен аванс. След средата на гейма преднината се увеличи и треньорът даде шанс за повече млади състезатели от школата на клуба да натрупат опит. Те от своя страна успяха да задържат разликата в резултата и затвориха гейма при 25:8.

Третата част започна по-равностойно от предходните два. В средата на гейма варненци отново успяха да поведат и да диктуват ритъма на игра. Юношите от школата на клуба се включиха по-дълго време през тази част, като успяха да задържат преднината и затвориха гейма и мача с крайното 25:18 и 3:0 гейма.

Във вторник (14.11) юноши старша възраст приемат отбора на Добруджа 07. Мачът в с начален час 16:00 в Двореца на културата и спорта Варна – зала Младост А. Двубоят ще се излъчва на живо и във фейсбук страницата на клуба – ВК Перун Варна.