Първи мачове на новосформирания отбор Перун 23

27.08.2023

Сформираният наскоро отбор на Перун 23 изигра първите си два мача в Обзор на турнир „Черноморска купа“. Момичетата, родени през 2009-2011 година премериха сили с отборите на ВК Тополово и СКВ Павликени. Турнирът се изигра в два дена, всеки срещу всеки, като мачовете бяха до спечелване на 2 от 3 гейма, поради високите температури и силното слънце.

В първия ден от турнира Тополово спечели с 2:0 гейма срещу отбора на Павликени.

Във втория ден отборът на Перун се изправи в първия си мач срещу Тополово. Повечето опит на момичетата от планинското градче си пролича и те спечелиха категорично с 2:0 гейма.

Последният двубой между Перун и Павликени бе битка за второто място в турнира. Първият гейм бе много равностоен със смяна във водачеството на няколко пъти, стигна се до 20:20, като отборът на Перун успя да вземе преднина при 25:21. Вторият гейм стартира по-добре за варненки, като те поведоха в резултата с 15:6, но последва добра серия на отбора на Павликени и се стигна до обрат и 1:1 гейма. В тайбрека отборът на Перун отново поведе в резултата с 12:8 и 13:9, но в решителните моменти не успя да се пребори за победата и загуби гейма и съответно мача с 13:15.

Александра Димитрова бе изпрана за най-добър посрещач на турнира.