Победа и загуба за мъжкия тим в началото на първенството

16.11.2022

Мъжкият отбор на ВК Перун Варна, който играе в А НВГ, записа победа и загуба в първите мачове за сезона. В дебютния си мач, тимът, воден от Пламен Николов, победи като гост отбора на Шумен с 3:0 гейма. Основното оръжие през мача беше силният сервиз, който успяха да изпълнят момчетата от Варна.

На 12.11 в Двореца на културата и спорта ВК Перун се изправи срещу отбора на Силистра. Варненци започнаха силно двубоя, стигна се до изравняване и геймът продължи точка за точка. В ключовите моменти момчетата от Силистра бяха по-концентрирани и спечелиха с минимална разлика (25:23). Вторият гейм се повтори идентична волейболна ситуация. През третия гейм отборът на Перун показа характер и успя да измъкне труден гейм при резултат 26:24 . В следващата част момчетата от Варна отново водеха в резултата, но след средата на гейма отборът на Силистра успя да стопи разликата и да затвори мача при краен резултат 3:1 гейма. Двубоят се изигра пред пълни трибуни, които подкрепяха тима от Варна.

Отборът на Перун е втори във временното класиране. В следващия кръг от първенството тимът на Пламен Николов гостува на Велики Преслав. Мачът е на 19.11, а ден по-късно юноши старша възраст гостуват на отбора на Добруджа 07.