Второ място на турнир в Обзор

26.08.2022

От 24.08 до 26.08 в Обзор се проведе турнир по волейбол на открита спортна площадка. В турнира по програма бяха включени отборите на ВК Перун Варна, ВК Черно море и СКВ Павликени- възраст юноши младша възраст(момчета до 18 години). На 24.08 турнирът започна с мач между отборите на ВК Перун Варна и СКВ Павликени, който бе спечелен от СКВ Павликени. На 26.08 от 10:00 по програма трябваше да се проведе среща между ВК Перун Варна и ВК Черно море. Отборът на Черно море не се яви и загуби служебно. Вместо тази среща, се изигра отново мач между СКВ Павликени и ВК Перун Варна.

Мачът започна равностойно, към средата на първата част момчетата от СКВ Павликени поведоха с 3 точки, но отборът на Перун успя да стопи разликата и се стигна до 21:21. Няколко леки грешки в полето на юношите от Варна, решиха гейма в полза на Павликени.

Втората част започна по-добре за тима от Павликени, който отвори разлика от 6 точки в началото на гейма. Момчетата от Варна обаче се бориха и успяха да обърнат резултата в своя полза. Геймът продължи точка за точка, но в решаващите моменти юношите на ВК Перун допуснаха няколко подред непредизвикани грешки и загубиха гейма.

В третия гейм отборът на СКВ Павликени не допусна да се стигне до обрат и затвори мача в своя полза.

За най-добър разпределител беше избран Тома Тодоров от ВК Перун Варна, а за най-добър посрещач- Хюсеин Хюсеинов от ВК Перун.

На двата отбора бяха връчени купи и медали. Крайното класиране в турнира е следното:

  1. СКВ Павликени
  2. ВК Перун Варна
  3. Черно море (отказал се)