Момичета U18 спечелиха турнир „Независимост“ във Варна

24.09.2024

На 23.09 се проведе турнир по случай Независимостта на България за възраст кадетки – момичета под 18 години. Турнирът се проведе в Двореца на културата и спорта Варна. Участници бяха отборите на Перун-23, Любо Ганев Русе и Царево.

Първият мач бе между отборите на ВК Царево и домакините от Варна. Отборът на Царево спечели убедително първия гейм със силен начален удар, но домакините от Варна отвърнаха на удара във втория гейм и изравниха резултата. Третия и четвъртия гейм варненки повеждаха в резултата, а тимът на Царево изравняваше, но в решителните моменти отборът на Перун бе безпогрешен и спечели мача с 3:1 гейма.

Вторият мач бе между Русе и Варна. Двубоят стартира равностойно до средата на гейма, точка за точка. Отборът на Любо Ганев Автосвят бе по убедителен в край на гейма и затвори частта в своя полза. Във втория гейм домакините от Варна успяха да поведат в резултата с 2 точки, което се запази и до края на гейма. Там последва изравняване 24:24, но след 26:24 домакините спечелиха гейма. Третата част бе равностойна с водачество от няколко точки и за двата отбора, но в решителните моменти варненки бяха безпогрешни и затвориха частта в своя полза. Четвъртата част отново бе оспорвана, като тимът от Русе водеше с резултата с 2-3 точки, последва изравняване при 20:20 , 23:23, но отборът от Варна успя да се пребори след 25:23 и 3:1 гейма за победата.

Третият двубой бе между отборите на ВК Царево и ВК Любо Ганев Русе в директен мач за второто място. Мачът започна равностойно, точка за точка, но след след средата на гейма, момичетата от Царево поведоха и резултата и успяха да спечелят първия гейм. Вторият гейм също беше равностоен, но в края на гейма момичетата от Русе успяха да изравнят при 1:1. В следващата част имаше размяна на водачеството до средата, като след това, момичетата от Любо Ганев Автосвят дръпнаха в резултата и задържаха това темпо до края на гейма. Четвъртата част протече под диктовката на русенки, които се поздравиха с крайното 3:1 гейма и второто място в турнира.