Второ място на черноморски турнир

26.08.2024

Момичетата, родени през 2009,2010,2011 година от Волейболен клуб Перун-23 Варна взеха участие в черноморски турнир в Обзор. Участваха също отборите на СВК Павликени и ВК Тополово, които по това време на годината провеждат летния си лагер на стадиона в Обзор.

Турнирът се изигра на волейболната площадка на открито, като по същото време се играха и футболните мачове на стадиона. Регламентът бе спечелване на 2 от 3 гейма и всеки срещу всеки отбор.

Срещата между СВК Павликени и ВК Тополово се изигра ден по-рано с победа на Тополово (2:0).

Отборът на Перун Варна игра двата си мача в един ден. Първият двубой бе срещу тима на Павликени, като момичетата от Варна показаха характер и успяха и в двата гейма да обърнат резултата в своя полза след като изоставаха до 20-сета точка. Мачът завърши с резултат 2:0 в полза на морския тим.

Вторият мач започна равностойно с по-продължителни разигравания. До 20-сета точка двата отбора се гонеха, но тимът на Тополово успя да измъкне гейма в самия му край. Вторият гейм протече по идентичен начин, като момичетата от Варна не успяха да обърнат резултата в края на гейма и отборът на Тополово спечели мача и съответно турнира. Морският тим си заслужи второто място на черноморските игри, а момичетата от Павликени останаха на трето място. За най-полезен състезател в турнира бе избрана Симона Симеонова – централен блокировач от ВК Перун Варна.