Момичетата под 14 години от Перун-23 завършиха сезона

13.06.2024

Момичетата под 14 годишна възраст от Перун-23 приключиха своето участие във финалния турнир на държавното първенство по волейбол. Те се класираха на 3-то място в регион Добруджа, което им даде право да вземат участие във финалите на републиканското първенство по волейбол, където са най-добрите отбори в цялата страна.

Момичетата попаднаха в една група с отборите на Любимец (първенец на регион Странджа), Марица Пловдив (първенец на регион Тракия), Ботев Враца (втори в регион Хемус), ЦПВК (втори в софийския регион) и Пирин Разлог. Турнирът се проведе в Кранево, като в три дни се игра по система всеки срещу всеки.

В първия ден Перун-23 се изправи срещу отборите на Любимец и ЦПВК София. В двубоя срещу Любимец отстъпихме с 0:2 гейма (18:25, 24:26). В мача срещу ЦПВК се стигна до тайбрек, където момичетата от Варна бяха ощетени след изключително ключови решения на съдията. Крайният резултат бе 2:1 в полза на ЦПВК след 15;12 в тайбрека.

Във втория ден отборът на Перун-23 успя да запише категорична победа с 2:0 гейма срещу отбора на Пирин Разлог и допусна загуба срещу добре подредения отбор на Марица Пловдив. (0:2)

В последния си ден варненки изиграха последната си среща срещу отбора на Ботев Враца, като загубиха с 0:2 гейма. По този начин отборът на Перун-23 с дебютното си участие в държавното първенство по волейбол завършва на 14-то място от над 70 клуба в цяла България. Момичетата ще продължат своята подготовка за следващия сезон. Пожелаваме много успехи занапред!

Другият отбор на Перун Варна продължава своето участие в суперфинала сред най – добрите 6 отбора. Там се класираха също отборите на Марица Пловдив, ЦПВК София, Левски София, Миньор Перник и ВАСК София. В система всеки срещу всеки те ще определят и републиканския шампион за съответната възраст.