Прекадетките на финали

02.05.2023

Отборът на прекадетки на ВК Перун Варна изигра квалификация за класиране на държавни финали. Тя се проведе на 29.04 и 30.04 в Двореца на културата и спорта, като Перун бе в една група с отборите на Тополово, ДКС и Дунав.

През първия ден от турнира отборът на Перун спечели убедително срещу градския си съперник ДКС, като не остави шансове на съперника да вземе дори и гейм от срещата. Вторият двубой за деня противопостави отборите на Дунав и Тополово. Отборът на Тополово спечели с 3:0 гейма. Най-оспорван за деня бе мачът между ВК Перун и Тополово. Гостите играха добър волейбол и успяха максимално да затруднят домакините, но в решителните моменти след силна игра на начален удар, много извадени топки в защита и реализирани точки на контраатака отборът на Перун успя да спечели двубоя с 3:1 гейма.

В неделния ден отборът на Перун успя да спечели и последния си мач срещу отбора на Дунав. Останалите два двубоя за деня свършиха при следните резултати: ДКС – Дунав 1:3 , Тополово – ДКС 3:0. По този начин класирането в групата е следното:

  1. Перун
  2. Тополово
  3. Дунав
  4. ДКС

Тези резултати класират отбора на Перун на държавни финали сред най-добрите 12 отбора в България.