Мъжкият отбор изигра контрола с отбор от висшата лига

23.01.2023

През изминалия уикенд мъжкият отбор на ВК Перун изигра приятелки двубой с ВК Черноморец Бяла, които се състезават във Висшата лига. Отборът на Перун участва в А НВГ мъже тази година, където първият отбор в крайното класиране ще получи правото да се състезава във Висшата лига следващия сезон.

Двата тима се срещат за първи път, като изиграха общо 4 гейма.

Първият гейм отборът на Черноморец Бяла започна по-добре и поведе в резултата. След двадесета точка момчетата на Пламен Николов засилиха сервиза и успяха да стопят част от преднината на синьо-белите. Въпреки добрите изяви в края на гейма, Черноморец Бяла затвориха частта при резултат 25:21.

Вторият гейм се повтори идентична волейболна ситуация. В края се стигна до 24:23 и след грешка на начален удар, синьо-белите поведоха с 25:23 и 2:0 гейма.

Третият гейм започна равностойно, но в решителните моменти отборът на Черноморец Бяла успя да се пребори и спечели с 3:0 гейма.

Двата отбора изиграха още един допълнителен гейм, треньорите изпробваха по-различни състави, като шанс да влязат в игра получиха всички състезатели.