Победен старт за девойките в групите

19.12.2022

Отборът девойки на ВК Перун Варна, воден от старши треньор Пламен Николов, успя да се пребори за победа в първия си мач за сезон 2022/2023 срещу отбора на Шумен. Момичетата от Варна стартираха добре двубоя, като в първия гейм водеха в резултата до 20-сета точка. Последва изравняване, като в решителните моменти от първата част отборът на Перун беше по-концентриран и спечели частта.

Вторият гейм тръгна под диктовката на варненки отново, но към средата ролите се размениха и момичетата от Шумен успяха да изравнят резултата при 1:1 гейма.

Устремът на шуменки продължи и през третия гейм, като водачеството в резултата се смени няколко пъти, но гостите успяха да измъкнат частта и поведоха с 2:1 гейма.

През част номер 4, домакините от Варна не се отказаха и дръпнаха в резултата още в самото начало. Геймът протече изцяло под диктовката на отбора на Перун и резултатът стана 2:2 гейма.

След добрия четвърти гейм, тайбрека започна ударно за девойките, водени от Пламен Николов. Те успяха да поведат с 12:7. Отборът на Шумен не се предаде и след добра серия от сервиз резултатът стана 14:14. Последваха два добри начални удара от момичетата от Варна и те заслужено спечелиха тайбрека и мача при резултат 3:2 гейма.

На 20.12 от 18:30 часа ще се изиграе последният двубой от групата за тази година – между отборите на ВК Перун и ДКС.