Успехите на клуба през сезон 2021/2022

21.10.2022

През спортно-състезателната 2021-2022 година, ВК Перун Варна участва в състезанията от държавния спортен календар във всички възрасти, включително мъже и жени.

Мъжкият отбор участва в А НВГ, като завърши на 10-то място.

Жените, които бяха съставени главно от девойки, приключиха сезона на 8-мо място. Девойки старша възраст с треньор Пламен Николов успяха да се преборят за класиране на финали сред най-добрите отбори в България на тази възраст. Те завършиха на 8-мо място в крайното класиране от близо 40 клуба, взели участие в шампионата.

Малко не достигна и на момичетата под 18 години да успеят да се класират на финали, като останаха 10-ти в България. Това бяха и най-добрите класирания на отбор от Варна за тези възрасти през сезона.

Много добър резултат постигнаха момчетата под 14 години, водени от Димо Стоянов. Класираха се на финали на държавно първенство, където завършиха на 7-мо място.

Мини волейбол- момчета под 13 години са вицешампиони на регион Странджа и Добруджа. Мини волейбол момичета – под 13 години останаха 4-ти в крайното класиране на регион Странджа и Добруджа.

Най-малките- момчета и момичета под 12 години станаха шампиони на област Варна.

В плажния волейбол, две от състезателките и един от състезателите от школата на ВК Перун бяха селектирани за национални състезатели и представиха България на европейски първенства.

При девойките под 20 години, българската двойка записа 1 победа, при девойките под 18 години момичетата успяха да стигнат до 1/8 финал, което беше и най-доброто представяне на българска двойка на европейски форум през последните години в плажния волейбол. Момчетата под 18 години също излязоха от групите и отпаднаха на 1/16 финалната фаза на турнира.