ВК Перун Варна сформира мъжки отбор през новия сезон

23.09.2022

Волейболен клуб Перун Варна ще участва в А НВГ мъже през спортно-състезателната 2022/2023 година. През изминалия сезон ВК Перун също участва в А НВГ мъже, но не успя да излезе от груповата фаза. Тази година целите на мъжкия отбор са да успее да участва в квалификациите, което ще бъде възможно, ако отборът се класира на 1-во или 2-ро място в групите.

Старши треньорът Пламен Николов ще разчита изцяло на момчета от школата на ВК Перун. Част от тях са юноши на клуба и ще участват и в първенствата за подрастващи. Останалите състезатели в отбора са мъже, които са тренирали в детско-юношеската школа на Перун Варна.

„През изминалия сезон се концентрирахме малко повече върху женското направление на клуба. Тази година няма да имаме женски отбор, но сформирахме мъжки. Имаме 5-6 момчета от нашата школа, които са излезли от възраст, но ще продължат да се състезават за отбора на мъжете. Получава се добра сплав от опитни и млади състезатели. По този начин юношите на клуба ще могат да израснат като състезатели, да натрупат опит и самочувствие, което от своя страна ще им помогне в мачовете на старша и младша възраст.“ – сподели заместник председателят на клуба Пламен Николов.

Отборът провежда ежедневни тренировки в Двореца на културата и спорта, като тази седмица момчетата изиграха и първата си контролна среща за сезона.