Състезатели от школата на Перун с успехи на турнира Byala Open

14.08.2022

На 12.08-14.08 се проведе ежегодният турнир по плажен волейбол за мъже и жени в Бяла- Byala Open. Той е част от националната верига и носи точки за световната ранглиста на FIVB. Турнирът имаше и награден фонд от 10 000 лева, разпределен между призьорите в двата пола. Общо седем състезатели от школата на волейболен клуб Перун Варна взеха участие в турнира, като петима от тях са юноши и девойки. Дарина Киндова от отбора на ВК Перун стана вицешампионка заедно с партньорката си Петрова. На полуфинала Киндова/Петрова успяха да отстранят в тайбрек бившата капитанка на отбора на ВК Перун- Стефани Кьосева, която този турнир игра с Ася Динова от Славия.

На финала Киндова/Петрова успяха да спечелят първия гейм срещу опитните Мишонова/Николова, но се стигна отново до тайбрек, който бе спечелен от софийската двойка.

Младите ни надежди- Ивет Гавраилова и Александър Цанев успяха за стигнат до четвъртфинал и завършиха на 5-то място в крайното класиране. Двойката Гавраилова/Гичева срещна Кьосева/Динова на четвъртфинала, но загуби с 0:2 гейма.

Цанев/Станев се изправиха срещу италианския тандем Boncompagni/Conti, като в първия гейм бяха близо до успеха, но изпуснаха своите шансове и загубиха с 0:2.

Вероника Иванова, Денислава Димитрова, Румяна Николова и Свилена Стоянова също взеха участие в женския турнир.

След малко повече от две седмици на националните ни състезатели до 18 години- Ивет Гавраилова и Александър Цанев им предстои участие в европейско първенство по плажен волейбол. Във Варна ще бъде проведен тренировъчен лагер за състезателите, като треньори на младите надежди ще бъдат Милен Стоянов и Пламен Николов.

Крайното класиране в турнира е следното:

Жени:

  1. Мишонова/Николова
  2. Киндова/Петрова
  3. Станчулова/Рачева
  4. Кьосева/Динова

Мъже:

  1. Механджийски/Димитров
  2. Стоянов/Градинаров
  3. Калчев/Въртигов
  4. Boncompagni/Conti