Злато и Бронз на турнира по плажен волейбол за юноши до 18 години в Кърджали

17.07.2022

На 16.07 и 17.07 се проведе турнир по плажен волейбол за юноши до 18 години в Кърджали. Участие в турнира взеха двама от състезателите на ВК Перун- Александър Цанев и Христиан Тодоров, като играха съответно в тандем с Ясен Станев и Кристиан Кирчев. Състезателите на ВК Перун Варна се представиха отлично на турнира, като Цанев/Станев станаха шампиони, а Тодоров/Кирчев извоюваха бронзовите отличия.

Александър Цанев от ВК Перун Варна спечели и индивидуалната награда за MVP(най-полезен състезател) на турнира. Двойката Александър Цанев/Ясен Станев победиха на полуфинал двойката от Кърджали Гавраил Цепенишев/Мартин Пашов, в другия полуфинал двойката Христиан Тодоров/Кристиян Кирчев отстъпиха на друга варненска двойка Константин Стойков/Максим Стоилов. В битката за бронзовите медали Христиан Тодоров/Кристиян Кирчев успяха да победят двойката от Кърджали Гавраил Цепенишев/Мартин Пашов. На финала Александър Цанев/Ясен Станев спечелиха срещу своите съграждани- Константин Стойков/Кристиян Кирчев.

При момичетата до 18 години участие взеха състезателките на ВК Перун Варна – Свилена Стоянова и Петя Кръстева, които не успяха да се класират в топ 4. Друга състезателка на ВК Перун Варна не успя да вземе участие на турнира, поради участие на европейското първенство по плажен волейбол за жени до 20 години в Измир, Турция.

Шампионите при юношите Александър Цанев/Ясен Станев получиха правото да участват на европейското първенство за младежи до 18 години през месец септември.